17.03.2019

Zakaj krmiti Hövelerjev Western Sport?

Ob spremljanju razno raznih priprav na novo sezono v različnih tekmovalnih disciplinah, bi vam danes radi predstavili enega naših športnih müslijev za konje – Höveler Western Sport.
Pri izdelku Western Sport smo se namenoma odpovedali ovsu in pripravili sestavo, ki vsebuje malo žit in zato ne obremenjuje presnove. To se kaže predvsem v majhni vsebnosti škroba v Western Sportu, ki dosega le 17,9 % škroba.

Kljub temu je Höveler Western Sport z 12,4 MJ energije/kg SS odlično krmilo za tekmovalne konje, ki vsebuje prav vse vitamine in minerale ter ga lahko uporabljamo kot samostojno krmo, ki jo konjem dnevno polagamo v boks. Pri izbiri sestavin smo se ciljno odločili za take, ki imajo visoko vsebnost esencialnih aminokislin. Lanena pogača, grahovi kosmiči in zdrob soje vsebujejo zelo veliko esencialnih aminokislin in so pomembni za ciljni razvoj mišic pri športnih konjih. Daljše in temeljitejše zauživanje krme lahko dosežemo z dodajanjem voluminozne krme, kot je na primer narezano seno lucerne, ki pa je že dodano v mešanico. Müsli bogat z surovo vlaknino, skrbi tudi za to, da konji krmo dobro prežvečijo in jo oslinijo. To ni pomembno le za psiho konja, temveč predvsem za njegov zdrav želodec.

Sedaj pa naj bodo pozorni predvsem jahači in lastniki, ki nimajo western konj!
Müsli Höveler Western Sport namreč ni primeren le za western konje, temveč tudi za športne konje drugih pasem, ki jim lahko značilnosti Hövelerjevega Western Sport zelo koristijo. Zaradi manjše vsebnosti škroba v primerjavi z drugimi športnimi müsliji ne obremenjuje presnove in energija se ne sprošča le iz škroba. Ta misli vsebuje različne vire energije, ki počasneje sproščajo energijo in pri daljšem naporu konja se ta lahko enakomerneje porazdeli. Tako lahko preprečimo, da sicer že temperatenten konj »zakuha«, postane nemiren ali živčen. Krmilo je popolnoma vitaminizirano in mineralizirano saj je potreba western konj po aminokislinah, vitaminih in elementih v sledovih enaka kot pri drugih pasmah.

0 ODGOVORI

Dodaj odgovor

Se želite pridružiti razpravi?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja