01.12.2018

Usklajeno z ADMR! Kaj to pomeni?

ADMR pomeni v nemščini »Anti-Doping und Medikamentenkontrollregeln«, v prevodu pa pravila o protidopingu in nadzoru zdravil. Če je neko krmilo usklajeno z ADMR, to pomeni, da so vse sestavine in dodatki v krmilu na tekmovanjih dovoljeni. Če gre za nesoglasje z ADMR, je treba določene substance pred turnirjem pravočasno odstaviti. Koliko časa pred turnirjem, pa je navedeno v karenčnem roku. Ob tem velja pripomniti, da so nekatere snovi popolnoma prepovedane!

Ta pravila so bila določena v sodelovanju z delovno skupino Krmila in način krmljenja pri Nemškem jahalnem združenju (FN) na podlagi številnih dopinških primerov v jahalnem športu. Največje dovoljene količine so bile izbrane v sodelovanju z Inštitutom za biokemijo iz Kölna. Neka substanca je torej usklajena z ADMR, če največja količina dovoljene substance v krmilu ni presežena. To velja npr. tedaj, če krmilo vsebuje eterična olja kot arome ali izboljševalec okusa.

Hövelerjeva močna krmila in krmni dodatki so VSI, z izjemo equinove® Sedamag*, equinove® Arthroagil*, equinove®  Broncosecrin* in  Höveler Herbs, usklajeni z ADMR!

(* treba je upoštevati karenčni rok 48 ur)

0 ODGOVORI

Dodaj odgovor

Se želite pridružiti razpravi?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja