Temeljni kamen za uspeh Hövelerjeve konjske krme je bila sposobnost ustanovitelja podjetja ubrati nova pota. Izumil je namreč pra-misli, oves Reform (Original Reformhafer). Inovativna usmerjenost podjetja, ki razvija konjsko krmo na podlagi vsakokratnih najnovejših znanstvenih spoznanj o prehrambenih potrebah konj, je tudi dandanes njegova največja značilnost. Za to zmožnost je podjetje prijelo priznanja po vsem svetu in se razvilo v enega največjih evropskih proizvajalcev konjske krme.

V letu 2013 je prestižno nagrado, priznanje bralk in bralcev revije St. GEORG za najboljšo dopolnilno krmno mešanico prejel prav Hövelerjev EF PferdeMüsli.
Hövelerjev proizvodni program zajema vsa področja konjem prilagojene krme, ki jo dodajamo voluminozni krmi. Tako podjetje zagotovlja najboljši način krmljenja za konje vseh pasem in vseh vrst uporabe:

  • Splošna osnovna krma, ki jo pokladamo v bokse tekmovalnim konjem in konjem za rekreativno jahanje
  • Osnovna krma za vzrejne konje in podmladek
  • Krmni dodatki
  • Zeliščne mešanice

Vsa krma je pakirana v vrečah brez kisika, zato ohrani svojo aromo in okus, ima daljšo obstojnost in v njej se ne razvijejo paraziti.

Raznolikost krmil

Höveler proizvaja specializirana krmila za osnovno preskrbo, vzrejo, šport in posebne zahteve. Uporabniki lahko izbirajo med krmili v obliki peletov ali mislija. Za vse krmne zahteve so na voljo številni raznoliki konjski misliji Höveler. V sodobnem krmljenju konj dajejo konjerejci vse večkrat prednost tej obliki krmil. Pri razvoju in proizvodnji je Höveler razvil enkraten know-how z veliko strokovnega znanja in pristojnostjo za razvoj in proizvodnjo mislijev.
Uspešnost krmljenja s Hövelerjevimi misliji iz dneva v dan potrjujejo številni tekmovalni konji in konji za rekreativno jahanje. V velikih tekmovalnih hlevih, kobilarnah, zasebnih in penzionskih hlevih zelo pozitivno ocenjujejo krmljenje s Hövelerjevimi misliji. Skrbni postopki toplotne obdelave žit za čim boljši izkoristek krme, ohranjanje pomembnih hranil v surovinah, potrebam prilagojeno dodajanje mineralov, konju ustrezna vsebnost surovih vlaknin, so značilnosti Hövelerjevih krmnih mešanic.
Izbirate lahko vse – od mislija brez ovsa do športnega mislija.

0 ODGOVORI

Dodaj odgovor

Se želite pridružiti razpravi?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja